Wil je meer omzet, of wat?

Die vraag kreeg ik vandaag: ‘Wil je meer omzet?’ ‘Eh…’ ‘Wil je meer omzet of niet?’ ‘Ehm, ja!’ antwoordde ik aarzelend. Maar het bleef in mijn hoofd zitten, wil ik meer omzet, of wat? Nou, eigenlijk niet.. of ja, misschien toch wel… wil ik meer geld of eigenlijk iets anders?

Want waarom zou ik meer knaken willen? Wat zou ik daarmee gaan doen? Ik mijmerde hoe ik dan nóg meer mijn eigen ding zou gaan doen; ik zou een camper kopen, lellebellen, een jaar gaan reizen met al mijn mannen (incl. privéjuf – ook al leer je volgens mij buíten school meer, maar dat terzijde), de zekerheid hebben dat het niet erg is dat mijn rammelende auto zowat in elkaar stort, alles wat ik maak voor The Identitee Club gewoon gaan uitdélen, die nasty blauwe envelop die me al weken aan ligt te kijken niet langer negeren, niet meer hoeven piekeren over winstgevende businessmodellen, maar gewoon lekker leuke dingen gaan doen, geen ‘ja jongens, dat snap ik en als mama geld heeft, dan..’ undsoweiter.

Dus wat ik eigenlijk verlang, wat ik écht wil is vrijheid, zorgeloosheid en ruimte om te flierefluiten. Heb ik daar dan eerst méér omzet voor nodig of is alles wat ik nodig heb er al? (dit is een retorische vraag ;-))

Ineens moest ik denken aan vroeger bij de gymles. Eens in de zoveel tijd deden we een Coopertest, voor elke keer dat je de zaal rennend overstak kreeg je een kwart punt ofzo, dus hoe vaker je heen en weer ging, hoe hoger je cijfer werd. Ik stopte altijd abrupt als de docent zei: ‘Wie nu stopt heeft een 5,5’ (want dat is een voldoende ;-)) om vervolgens de resterende tijd van het lesuur te gebruiken voor dingen die ik liever deed. Ik verkoos achteraf gezien toen al vrijheid boven een hoog cijfer. En volgens mij is dat nog niet verandert.

Dus nee, ik wil niet méér omzet. Dan kom ik er nooit.. want er zit namelijk geen eind aan ‘meer’, als je altijd maar ‘meer’ wilt, heb je nooit genoeg. Ik wil gewoon die voldoende! Voldoende middelen, tijd en ruimte om te kunnen genieten van alles wat het leven zo de moeite waard maakt. Voldoende om mezelf te zijn, met mijn loved ones avonturen te beleven, lief te hebben, geïnspireerd te worden, te kunnen delen en leven zonder prestatiedruk :-) 

En guess what, voldoende is precies wat ik heb! 

#amen #blessed #dankbaar