i just do what i love

Vannacht kon ik niet slapen – dat overkomt me ook weleens zónder volle maan – omdat ik in mijn hoofd op zoek was naar een manier om al mijn ideeën enigszins logisch te categoriseren. Waarom doe ik dit en dat eigenlijk? En toen viel er plotsklaps een kwartje:

Ik deed vaak wat moest. Of wat er verwacht werd. Wat hoorde.
Uit vrije wil of met (frisse) tegenzin.
Deed wat de rest deed. Bleef binnen de lijntjes. Vloog uit de bocht.
Probeerde van alles. Zocht overzicht. Of een hoger doel.

Maar, tegenwoordig doe ik dingen vooral omdat ik er BLIJ van wordt, omdat het leuk, anders-dan-anders, inspirerend is… maar vooral dus heel leuk. Beetje zoals apenkooien vroeger, dat had ook niet echt een concreet doel, maar hóe heerlijk was dat?! En dat het dan eigenlijk misschien helemaal niets uitmaakt als er geen logica, structuur en/of samenhang in lijkt te zitten.
Alhoewel, ik kan nu natuurlijk bij alles wat ik doe, bedenk, onderneem zeggen: dit vind ik gewoon écht leuk om te doen! Hier word ik blij en gelukkig van – I just do what I love!
En dan is dát de lijm die alles samenhoudt. Problem solved!

En toen viel ik heel gelukkig in slaap.