En toen zeiden God en Oprah

In Genesis 1 (dat is een bijbelboek) staat dat God zei: ‘Laat er licht zijn’. Dat vind ik al tijden een hele mooie en ware zin, want volgens mij wordt daar ‘openheid, eerlijkheid, kwetsbaar durven zijn’ mee bedoeld. (tevens lijkt het me een prachtslogan voor Philips, maar dat terzijde)

Nu zei Oprah afgelopen week: ‘Speaking your truth is the most powerful tool there is‘. Dat kan toch niet toevallig zijn? Ik bedoel: als God én Oprah het zeggen, dan zal er toch wel een kern van waarheid in zitten..? Volgens mij hebben ze het hier namelijk over hetzelfde: het licht en de waarheid van jezelf durven zijn en laten zien. Dat dat je kracht is; jezelf zijn!

Ik denk dus echt dat dát het is. Het misschien wel belangrijkste en tevens ingewikkeldste wat er is… Jezelf kennen, omarmen en laten zien. Spreek je uit. Laat je stem horen. Pak je podium (hoeft niet een echt podium te zijn hè, whatever suits you). Dress up of juist down. Doe wat goed voelt, los van wat ‘de rest’ doet, vind of zegt. Gewoon je eigen pad bewandelen, beetje vallen en opstaan, aanklooien..

Mij lijkt dat wel wat. Zeg ik al langer, maar nú ga ik het echt doen.. omdat Oprah en God het zeggen en ik vóel dat het waar is!

Amen